Business is booming.

Ето как да сварим картофите само за 5 минути!

0
0

Ето как да сварим картофите само за 5 минути!

Искате бързо да приготвите и да хапнете сварени картофи, но просто не ви се чака дългото време, за което те са варят? За този лесен трик за бързо сварени картофи ще ни трябват, разбира се, само картофи, малък лист хартия и микровълнова фурна, която ще свърши цялата основна работа.

Първо, картофите трябва да са измити добре с вода, като същевременно се изтъркат кожите им с твърда гъба, която ще отстрани всички замърсявания и кълнове.

След това трябва да „надупчите“ всеки картоф на няколко места с вилица.

След това просто увийте всеки картоф с хартия, но обърнете внимание, че можете да използвате само обикновени бели листове, без никакви снимки и надписи.

„Защо? Мисля, че няма да е трудно да се предположи, че цялата цветна „химия“ от рисунките след „готвене“ ще остане върху картофа и е крайно нежелателно да се ядат такива „добавки“, категорична е жената, споделила този прост трик с jenata.blitz.bg.

Поставете получените бели топчета в микровълновата за 5 минути и включете на максимална мощност – най-добре е да е 800 вата.

След време внимателно извадете и сложете картофите в чиния. Проверете степента на готовност с вилица – картофите трябва да са много меки, ако не е възможно да се пробият, то ги увийте отново с хартия и оставете да прекарат още няколко минути в микровълновата.

Това е всичко!

Сега имате за хапване вкусен картоф, който по нищо не се различава от този, който се вари на котлона в продължение на поне 20 минути.

Между другото това кулинарно произведение, прилича леко по вкус и на печен картоф, но е много по-вкусно от готвенето в тиган с олио картоф.

Този метод е много добър, тъй като „готвенето“ не изисква нито печка, нито специални подправки, така че можете да готвите картофи по този начин дори в офиса. Все пак, ако решите, може да добавите различни подправки към картофите по свой вкус.

Източник Любопитно: Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени.