Business is booming.

Подготвят ли уволнение? Гл. арх. Васил Тинчев се върна на работа след дълго боледуване. Томов иска да го смени с арх. Сандев-младши?

1
0

Разпореждане до края на деня да даде писмено обяснение за няколко забавени преписки получи главният архитект на Благоевград Васил Тинчев вчера, в първия работен ден за 2021г. и след повече от половин година отсъствие от работа.

Припомняме, че на 12 юни миналата година той бе приет в МБАЛ- Благоевград с положителен резултат за коронавирус, след което последва едномесечно болнично лечение- първоначално в инфекциозно отделение, а след рязко влошаване на състоянието му и в реанимация. След изписването му от болницата архитектът излезе в дълги болнични, ходи в санаториум, после си ползва неизползваната отпуска за възстановяване от последствията от тежката зараза и вчера се яви за пръв път след разболяването си в общината.

Малко преди обяд обаче той бил извикан от главния секретар Мария Стойнева, която му връчила заповед на кмета Румен Томов да обясни какви са причините за 5 забавени преписки, научи „Струма“. Коментарите в общината са, че разпореждането за писмени обяснения е увертюра към предстоящо уволнение на арх. Васил Тинчев, който така не успя да се впише в управленския екип на настоящия градоначалник. За неговото място дори вече се спряга името на арх. Александър Сандев.

През февруари 2019г. арх. Тинчев веднъж вече бе уволнен дисциплинарно от предишния кмет Атанас Камбитов въпреки липсата на каквито и да е наказания в трудовото му досие за 6,5 години работа в общината, които са задължително условие по Кодекса на труда, преди да бъде наложено най-тежкото наказание. Като мотив за уволнението му тогава бе посочена частна тъжба от благоевградчанин, съученик на Ат. Камбитов. Естествено, заповедта падна в съда и през ноември 2019г. Васил Тинчев се върна на работа.

Ще се повтори ли сагата с дисциплинарното му уволнение, и то само месец преди той да навърши години за пенсия, предстои да видим.

Източник: в. Струма

 

Коментарите са затворени.