Business is booming.

Кукерите от Сушица се събраха на курбан

0
0

От днес до… късна есен. Започнаха кукерските курбани. Едни задружни веселби, организирани от кукерите с дарове от хората за хората. Единствени и само в симитлийска община кукерите дават курбан за общото добро и сплотеното приятелство.

Кукерите от Сушица по традиция откриват сезона на кукерските курбани. За техния празник, също по традиция винаги вали дъжд, може би за да им върви по вода и през новата година. Дъждът днес отново не ги спря да опънат дълги трапези в двора на кметството в селото и вдигнаха наздравици.
Част от персонажите, които по традиция излизат на 14 януари, пременени в кожи и костюми, си припомниха, че идва време за нова подготовка за Сурва.

Близки и приятели на кукерите бяха поканени от кметa на селото Георги Митрев да се почерпят за здраве. Няколко вкусни казана курбан бяха приготвили готвача. Сред гостите бе и общинският кмет Апостол Апостолов, който с удоволствие споделя празника с приятелите си от кукерската група на Сушица. Кметовете на Крупник, Полена, Градево и Черниче също бяха гости на празника. Жива музика и веселие ще има до късно вечерта, както подобава.

Коментарите са затворени.